Zakładom spożywczym oferujemy fachową pomoc w następujących dziedzinach:
1. Bezpieczeństwo żywności:
Systemy jakości -GHP/GMP, HACCP, BRC, IFS - opracowywanie dokumentacji i wdrażanie systemów w zakładzie
Oferowanie gotowych uniwersalnych procedur i instrukcji GHP/GMP
Szkolenia dla pracowników
Okresowe dla pracowników, z zakresu wymagań sanitarnohigienicznych
Specjalistyczne dla auditorów wewnętrznych,
Audity wewnętrzne - przeprowadzanie auditów wewnętrznych w zakładzie
Audity zewnętrzne u dostawców - przeprowadzanie auditów zewnetrznych na zlecenie u dostawców surowców, opakowań, materiałów pomocniczych itp.
Doradztwo w zakresie produkcji bezpiecznej żywności
Pełnienie funkcji pełnomocnictwa z zakresu utrzymania systemów jakości
2.
Znakowanie żywności
Konsultacje z zakresu prawa o znakowaniu żywności
Opracowywanie treści merytorycznych opakowań
Zasady umieszczania oświadczeń żywnościowych na opakowaniach,
Suplementy diety - znakowanie opakowań suplementów diety
Szkolenia z zakresu prawa o znakowaniu żywności
3.
Dokumentacja technologiczna
Opracowywanie norm zakładowych
Opracowywanie receptur produktów
Specyfikacje wyrobów gotowych
Certyfikaty jakościowe wyrobów gotowych
Opiniowanie projektów technologicznych zakładów spożywczych z zakresu wymagań sanitarnohigienicznych